Unika

Min keramik har gennem tiden involveret mange forskellige former og figurer, heriblandt “badekarret”. Badekarret er stadig omdrejningspunktet i mit arbejde. Jeg ser badekarret som en beholder, en slags båd , en grundform som jeg gennem årene har bygget en arbejdsfilosofi op omkring.

Et sted hvor jeg kan lave fortællinger, hvor et skiftende klientel træder frem af leret og sætter sig på kanten og beskuer verden og hinanden.

Storbarmede damer, topmavede mænd, præster, dyr med personlighed, nysgerrige fugle, en slags anatomiske spetakler. Det er ord, historier, og mødet med mennesker der sætter en ide i gang til figurene. Vores tid har brug for et stort bad, hvor skidt’et kan løsne sig og synke til bunds og som vi kan stige op af som nye og afklarede mennesker, måske med genfunden optimisme eller i hvert fald med et smil på læben.

I min fantasi, i mit værksted, når jeg former leret mellem mine hænder samt når det færdige stykke keramik tages ud af ovnen. Sprællende og larmende fajance, hvor varme politiske emner kan tages under kærlig behandling. Surt og sødt kan tilsættes efter brugerens behov.